Bejelentkezés

Ki van jelen

Oldalainkat 5 vendég és 0 tag böngészi

Időjárás

Felhőkép

CsodAlexander

A hit az emberek legerősebb fegyvere, és ha mélyen gyökeredző hitünk van, semmi sem tud legyőzni bennünket. Semmi.” Norman Vincent Peale író és lelkész gondolata akár a negyvenes évei elején járó Jáger Mónika ars poétikája is lehetne. Életünk során számos buktató és megpróbáltatás vár ránk, de erős hittel, szeretettel leküzdhetőek ezek a próbatételek, mert csodák pedig vannak… az ember maga a csoda!

Mónika- akkor még 39 esztendősen- két nagyfiú édesanyjaként, szeretettel, reményteljesen várta a család következő tagját, Alexandert! Ahogy fogalmazott: „A mi kis csodánk úgy döntött, hogy a vártnál előbb szeretne megismerni minket.”
A kis jövevény azonban ezzel a „döntésével” egy megoldandó feladatokkal kibélelt csomagot is hozott magával, amit az édesanya úgy hívott: próbatétel.

A mi kis csodánk úgy döntött, hogy a vártnál előbb szeretne megismerni minket.”

Alexander, aki a család számára egyszerre volt ajándék és csoda, úgy döntött, hogy az anyukája segítségével- ha némi késéssel is-, de minden akadályt legyőz. A kezdeti időszakról Mónika elmondta: „A koraszülött osztályon eltöltött két és fél hónap alatt számtalan pozitív és negatív tapasztalatot szereztünk. Életünk is ezeknek a kontrasztoknak, ellentéteknek a megtapasztalásából áll össze, így alkotva egészet. Az ember elraktározza, okul belőlük. A későbbiekben talán még hasznát veheti, vagy éppen ezek megosztásával segíthet embertársain. Ami biztos: ahol jelenleg is tartok, tartunk, biztosan állíthatom, nem sikerült volna, ha nem alkalmazom azokat az ösztönös technikákat, nem hallgatok a belső hangokra, amit az a bizonyos anyai szív képes csak diktálni.”

Alexander boldog mosolya édesanyjával...

A karizmatikus, kellő hittel, lelkierővel felvértezett édesanyát a következőkben a Higgy Bennem Programról is kérdeztem. Válaszában rámutatott, ezt a programot azért hozta létre, hogy segíthessen azoknak a szülőknek, családoknak, akiknek a gyermeke szintén próbatétellel született, vagy eddigi élete során komolyabb próbatétellel találkozott.

Kíváncsivá tett, hogy az Ő olvasatában mit is jelent a „próbatétel” kifejezés. Egy mély levegővételt követően megosztotta velem a definíció tartalmát is: „Nem hiszek abban, hogy görcsösen ragaszkodnunk kellene a több évtizede berögzült megbélyegzésekhez. Természetesen vannak az általános vagy orvosi, egészségügyi használatban kifejezések, de véleményem szerint többet ártunk, mint használunk, ha ezeket a próbatétellel született gyermekeket sérültnek vagy fogyatékosnak aposztrofálunk. Tudatalattink befogadó a pozitív és negatív impulzusokra is, mi maradunk a jó, a napos oldalon”- fejtette ki a véleményét Mónika, majd a folytatásban hangsúlyozta, hogy a Higgy Bennem Program is ezt szeretné kidomborítani- megmutatni a szűkebb és tágabb környezetnek, a világnak, hogy másként is lehet gondolkodni és élni. Külön kiemelve a szükséges orvosi segítséget és a terápiák fontosságát.

... és édesapjával!

Majd ismét visszautalt a hit fontosságára: „Bármennyire is elkeserítő a diagnózis, amellyel szembesülünk, meg kell ráznunk magunkat, a hit erejével felvértezve, feltételek nélküli bizalmat kell szavaznunk a gyermekünknek. Az én, a mi hitünk, pozitív hozzáállásunk erőt ad számára, számukra is. Amennyiben mi nem hiszünk, akkor vajon ki fog? Ahhoz, hogy ezeket a nehézségeket legyőzze, az a legfontosabb, hogy a szülök maximális támogatást biztosítsanak testileg és lelkileg egyaránt. Ehhez szükséges az egészséges keretek között működő nyitottság, és egy új gondolkodásmód, amely a szeretet, hit, orvostudomány segítségével a csodák értelmet nyernek és kézzel foghatóvá, szemmel láthatóvá válnak.”

Ők HISZNEK, mert a csoda bennük (bennünk) van!

A Higgy Bennem Programnak mára közel négyszáz tagja van, számuk minden nap emelkedik. Megtalálható a Facebook közösségi portálon, az alábbi linken:

https://www.facebook.com/groups/739848026157300/?fref=ts

A háromgyermekes édesanya a nagyszerű kezdeményezéshez megálmodott egy bögrét is, amely a rendeltetésszerű használata mellett kellő motivációt is nyújthat a tulajdonosának. Ennek részleteiről is szólt Mónika.

A Higgy Bennem Program bögre- segíts Te is Alexandernek!

A bögre, illetve annak megálmodása, majd kivitelezése azért történt, mert valami kézzel fogható dolgot is szerettem volna adni az embereknek. Valamit, ami a programunkra emlékezteti őket, amire- ha rápillantanak, talán erőre kapnak, kellő motivációt jelent számukra. Amikor megfogalmazódott bennem a gondolat, azonnal tudtam milyet szeretnék. A továbbiakban egy hozzáértő grafikus segítségét kértem! Többszöri egyeztetés után aztán olyan grafikát kaptam, amit megálmodtam! Azóta történt egy újratervezés, most már a végleges köntösében tündököl a Higgy Bennem Program bögre! Természetesen meg is vásárolható, akit érdekel, az alábbi elérhetőségen keressen.

https://www.facebook.com/monika.jager.71?fref=ts

Az ebből befolyt összeg kisfiúnk terápiáinak a költségeibe van, illetve lesz beépítve, ezzel is segítve a mi CsodAlexanderunkat”- fejezi be válaszát mosolygó arccal az édesanya.

A fotók az édesanya- Jáger Mónika- engedélyével kerültek a publikációba.