Bejelentkezés

Ki van jelen

Oldalainkat 4 vendég és 0 tag böngészi

Időjárás

Felhőkép

Weisz Fanni összetörne, ha butának tartanák

Élete első rádióinterjúját a Class FM-nek adta a hallássérült modell

Weisz Fanni hallássérült modell adott interjút kedd reggel a Morning Show műsorvezetőinek saját hangján és párja segítségével. Fanni beavatta a hallgatókat abba, hogy a siketségének köszönhetően mely érzékszervei erősödtek fel a leginkább és beszélt legújabb projektjéről is, melyben színésznőként is megismerhetik őt rajongói.

 

A hallássérült modell elmondása szerint leginkább a nyelvjel híve, mert bár képes arra, hogy szavakat formáljon, de nagyon nem érzi komfortosan magát ezekben a szituációkban.

Nem szeretek annyira beszélni, mert nem érzem magam biztonságban. A csend a világom és a jelnyelv. Én úgy érzem, hogy nem tudok szépen ragozni, és félek, hogy emiatt kinevetnek és butának néznek. Összetörnék, ha ez így lenne” - mondta Fanni, akit párja, Hajmási Péter Pál is elkísért az interjúra. Péter egyáltalán nem ért egyet szerelmével, hiszen szerinte gyönyörű hangja van.

Stohl András kérdésére Fanni elmondta, hogy a hallássérülésének köszönhetően az artikuláció és a nonverbális kommunikáció segítségével egy beszélgetés során képes a szavak mögé látni.

Sokkal többet látok annál, amit mások csak mondanak” - osztotta meg Fanni, aki ált már fel olyan tárgyalásról, ahol a másik fél mozdulatai alapján azt érezte, hogy nem elég megbízható az illető.

Fanni a három műsorvezető természetét is hamar kielemezte. Egyedül akkor érzi magát nehezebb helyzetben, ha bajszos emberrel kell kommunikálnia, mert ott korlátozottak a lehetőségei, de általánosságban úgy érzi, hogy egy nagydumás férfi nem tudná őt megvezetni.

Fanni és párja között a jelnyelv és az artikuláció könnyíti meg a kommunikációt. Péternek másfél év alatt sikerült elsajátítani a jelnyelvet, amit kezdetben szerelme kedvéért kezdett el tanulni, mára viszont úgy gondol rá, mint bármelyik idegen nyelvre.

A modell a Morning Show hallgatóinak villámkérdéseire is válaszolt, így elmondta, hogy a legnemesebb gesztus szerinte az őszinteség, cica lenne, ha egy szabadon választott állat lehetne, és halló társaihoz hasonlóan ő is szokott énekelni a zuhany alatt.

Új darabjával, a „Szavakkal” Weisz Fanni szeretné a siketeket és a hallókat közelebb hozni egymáshoz. A színdarab története azt mutatja be, hogyan ismerkedett meg párjával, milyen vicces és romantikus kalandokat éltek át együtt. Hajmási Pétert Bács Péter színész fogja eljátszani és annak érdekében, hogy a siketek és a hallók is megértsék, feliratozzák a teljes darabot, amit június 9-én mutatnak be a Játékszínben.

A classfm.hu/podcastok oldalon, YouTube-on, illetve iTunes-ban és Podcastok alkalmazásban is visszahallgatható az adás, melyben Weisz Fanni elmondja milyen embernek tartja a Morning Show három műsorvezetőjét és mit énekel a zuhany alatt.

Forrás: Dobos Anikó- www.redlemon.hu